Страница 1 из 1

[Closed] Strange behaviour when connecting

СообщениеДобавлено: 27 сен 2012, 15:36
stephenoneufer
Hello,
I have been using your program on my HP iPAQ for several years with a generic bluetooth adapter without any issues. I recently bought a Samsung galaxy Tab 2 7.0 and was happy to see that your program has been ported to Android. The Samsung is currently on 4.0.4, but will be upgraded to 4.1 soon.

I downloaded the most current Android version and it will not connect to the exact same generic bluetooth adapter. The Windows Mobile version still connects every time and Torque for Android also connects.

Any ideas on what I need to do to get a connection?

Thanks

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 28 сен 2012, 05:24
cail
Stephen, please ensure you use the latest (1.1.50) version (you can take it from play market), and try choosing "direct channel 1" connection method in connection settings dialog. you also may try choosing "android4" method as well. Give hobdrive a couple of tries - because connecting BT on android is cumbersome.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 28 сен 2012, 15:08
stephenoneufer
OK, I notice that sometimes HOBD will connect for a few seconds and I will get some readings on the screens, but within a few seconds it looses connection.

I won't give up, your program is the best OBD monitor in the business!

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 28 сен 2012, 20:55
cail
That looks like a problem with vehicle protocol, not obd adapter.
Please enable TRACE logging in system settings, then reproduce the issue and share here your log.txt file from your sdcard: /sdcard/hobd/log.txt
We'll see the reason.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 01 окт 2012, 14:59
stephenoneufer
Log File upload

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 01 окт 2012, 16:53
cail
How often this happens?
log says "Device or resource busy".. Is there any other obd2 software that can interfere?
Does program restart helps?
Is this permanent?

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 01 окт 2012, 19:30
stephenoneufer
Happens every time I try to hook up. I can't verify that no other program is trying to run, but I don't think so.

I will test it on my ride home after work this evening, rebooting the tablet and being sure that nothing else is running.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 01 окт 2012, 19:31
stephenoneufer
Also, thinking about this...sometimes I see 2 HOBD icons on the status screen, could that be an issue?

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 02 окт 2012, 12:48
cail
Hmm.. Two icons only could be visible when you run both "hobdrive demo" and full hobdrive simultaneously. Isn't this a case?

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 02 окт 2012, 14:51
stephenoneufer
I unpaired all bluetooth devices except the OBD2 adapter and still get the exact same results. I only have one (demo) version on the Samsung tablet.

Do you think the full version would do any better? I'd hate to pay for it and it still act the same... I know Torque free and full act differently, but at least both stay hooked to the OBD adapter.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 02 окт 2012, 15:50
cail
I would not recommend bying full version until we understand what the problem is - because most probably it'll behave absolutely the same.

Have you tried other connection methods from connection settings dialog? (uuid, jni, android4 methods?) Please activate debug log collection (in settings menu), then try all of these methods, then disable the log collection and send again log files.

Please also try to catch the moment when you see two hobdrive icons and understand what actions lead to this (because this should be impossible from my understanding and could be a root cause of your issues)

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 02 окт 2012, 19:40
stephenoneufer
I will try the other connection methods later today.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 03 окт 2012, 14:43
stephenoneufer
Screenshot_2012-10-03-07-26-55.png
Screenshot


Here ia a screenshot of my settings screen. I don't see any other method of connection except the one i am using (CBT on Bluetooth)

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 03 окт 2012, 16:36
cail
Stephen, you should update to 1.1.50 version - it contains an extra "android4" method.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 03 окт 2012, 21:31
stephenoneufer
Updated...will try again and report back.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 04 окт 2012, 14:49
stephenoneufer
log.txt
(6.15 КБ) Скачиваний: 830
No change in status with 1.1.50.

With Android 4 picked, I get no connection at all, with jni picked, the tablet locked up and would not respond even to the power button. On automatic, I did get 10 seconds of connection again.

I will attach log file and screenshots from Torque Adapter Info (for reference).

One thing I thought about this morning. I have a Supertuner XCAL flashed tune in my ECU (aftermarket program for towing a large boat). Do you think that is causing an issue? It never affected HOBDrive in Windows Mobile.

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 04 окт 2012, 14:50
stephenoneufer
Screenshot...

Re: Hobdrive on Android Beta

СообщениеДобавлено: 15 ноя 2012, 17:21
stephenoneufer
I have to come here to apologize, it was my adapter that was bad, not your program. Eventually, the other OBD program started acting funny and I bought a new adapter.

Now HOBD works just like it is supposed to!

Sorry for ever doubting you...

Re: [Closed] Strange behaviour when connecting

СообщениеДобавлено: 16 ноя 2012, 10:22
cail
Thanks for informing, Stephen!